Indiferent daca ii spui  Mercedes-Benz, Mercedes sau Benz  este cel mai cunoscut nume din industria auto. O simpla mențiune despre Mercedes evocă mult mai mult decât o masina. O astfel de recunoaștere și identitate a mărcii, asociate probabil la fel de mult cu fiabilitatea, cât și cu luxul, nu este ușor de câștigat. Cu toate acestea, fiind cea mai veche marcă produsă în mod continuu din lume, Mercedes a avut mult timp pentru a-și stabili reputația.

Hai sa aruncăm o privire asupra istoriei bogate a  Mercedes-Benz.

Când a început Mercedes-Benz să producă mașini?

Începuturile Mercedes se întind încă din 1886 și inventarea motorului cu ardere internă. Acest lucru s-a întâmplat în două locații separate, independente din sud-vestul Germaniei, la doar 60 de kilometrii una de cealaltă. Karl Benz a produs o mașină pe benzină (un vehicul cu 3 roți), iar Gottlieb Daimler, împreună cu Wilhelm Maybach, au produs o diligență transformată pe benzină fara să știe una de cealaltă. Daimler și Maybach au făcut prima mașină pe benzină cu 4 roți în 1889 și au fondat DMG. Aceasta a reprezentat Daimler-Motren-Gesellschaft. DMG a început să vândă automobile în 1890. Benz era fierbinte pe urmele lor, producând primul său vehicul cu 4 roți în 1891. Până în 1900, firma sa, Benz & Cie era cel mai mare producător auto din lume.

Când a devenit Mercedes-Benz Mercedes-Benz?

Bine, deci poate că nu am răspuns cu adevărat la ultima întrebare pentru că, deși Benz și Daimler făceau mașini, de fapt nu erau împreună. Deci, când au început să facă mașini împreună?

Au continuat să lucreze independent până în 1924. Apoi, din cauza ramificațiilor economice ale Primului Război Mondial, concurenții au început să coopereze. După doi ani, au fuzionat oficial pentru a forma Daimler-Benz AG. Mașinile și camioanele companiei au fost produse ulterior sub numele de Mercedes-Benz. Fuziunea celor două companii a avut un succes incredibil, iar producția de mașini Mercedes-Benz a urcat la 7.000 în 1927. Au devenit în curând lideri în industrie și, după lansarea marelui și prestigiosului Mercedes-Benz W15, Mercedes-Benz a fost creată ca o divizie separată sub Daimler-Benz AG.

Câțiva ani mai târziu a fost lansat un cabriolet al lui W15, iar prima lor mașină mică de familie a fost W23.

Ce s-a întâmplat cu Mercedes-Benz în timpul celui de-al Doilea Război Mondial?

Așa cum este cazul multor firme germane ale epocii, al Doilea Război Mondial a fost o perioadă întunecată pentru  Mercedes-Benz . Depindea de munca forțată, inclusiv de prizonierii de război, pentru rolul său în efortul de război nazist. Potrivit site-ului Daimler, aproape jumătate din cei 63.610 de angajați ai lor erau muncitori civili forțați, prizonieri de război sau deținuți în lagărele de concentrare.

În timp ce au încetat să mai producă mașini pentru a contribui la efortul de război, oamenii nu au încetat să le conducă. Mercedes-Benz 770 a fost o mașină mare de lux produsă de brand în perioada 1930-1943. Această mașină este probabil cea mai cunoscută pentru că este folosită de oficiali naziști de rang înalt, inclusiv Hermann Gӧring, Heinrich Himmler, Reinhard Heydrich și Hitler însuși. Tipurile de mașini au inclus o limuzină, un Touring și un Cabriolet. 770K avea armură de podea rezistentă la mine și caroserie antiglonț. Alte masini produse de Daimler-Benz au inclus un camion LG 3000 și motoare de aeronave DB 600 și DB601.

După război, Daimler-Benz și-a recunoscut legăturile cu regimul nazist și s-a implicat în inițiativa „Comemorare, responsabilitate și viitor” și a plătit 12 milioane de dolari în despăgubiri familiilor muncitorilor.

O parte din unitatile 770 rămase sunt fie în mâinile cumpărătorilor privați, fie în muzee. Unul este într-un muzeu de automobile german și altul în Ottowa. Începând cu 2009, un 770K care a apartinut lui Hitler a trecut in proprietatea unui miliardar rus necunoscut, care l-a cumpărat pentru câteva milioane.