Spune “Freude am Fahren” în germană sau “Sheer Driving Pleasure” în engleza sau chiar “Plăcerea de a conduce” în română voi, fanii Biem, iubiți și prețuiți acest slogan răsunător și puternic care evidențiază perfect esența BMW. Producătorul auto bavarez este asociat instantaneu cu bucuria și plăcerea de a conduce. Într-un fel, BMW este cea mai italiană dintre mărcile de automobile germane, aprinzând o pasiune intensă în sufletele fanilor și șoferilor din întreaga lume.

Deci, cum a devenit prestigioasa marcă de mașini pe care o cunoaștem și o iubim astăzi?

Hai sa ne uităm la istoria BMW, de la înființare până în prezent.

Când a început BMW să producă mașini?

După cum am menționat, BMW a început ca trei companii de producție separate. Acestea au fost Rapp Motorenwerke, Bayersiche Flugzeugwerke, ambele în Bavaria și Fahrzeugfabrik Eisenach în Turingia.

A devenit Bayerische Motren Werke GmbH (BMW) în aprilie 1917. Cu toate acestea, nu au început să producă mașini imediat. În schimb, au produs motoare de avioane. Așa cum a fost în mijlocul Primului Război Mondial, acest lucru este de așteptat. Primul lor produs a fost motorul de avion BMW IIIa. A avut o economie de combustibil bună și a funcționat bine la altitudini mari, ceea ce a dus la o cantitate imensă de comenzi din partea armatei germane, ceea ce a dus la o expansiune rapidă pentru BMW. După încheierea războiului, BMW a fost forțat să nu mai producă motoare de avioane din cauza termenilor din Tratatul de la Versailles. Pentru a menține afacerile, au produs frâne de cale ferată, articole de uz casnic și echipamente agricole.

Când restricțiile Tratatului de la Versailles au început să fie ridicate în 1923, BMW a început să producă motociclete, începând cu modelul R32. Au început să producă mașini în 1928, după ce compania a achiziționat compania de mașini Automobilwerk Eisenach. Modelul lor actual era Dixi 3/15, care era o copie licențiată a lui Austin 7. Acesta a început producția în 1927 și a devenit BMW 3/15. Primul vehicul proiectat în întregime de BMW a fost 3/20 și a fost produs în 1920. Era propulsat de un motor cu patru cilindri, bazat pe motorul Austin 7. Primul vehicul cu șase cilindri în linie a fost lansat în 1933 și a fost BMW 303.

În toată această perioadă, BMW și-a extins gama pentru a include sedanuri, decapotabile și coupe-uri.

Ce s-a întâmplat cu BMW în timpul celui de-al Doilea Război Mondial?

BMW a început să producă din nou motoare de avioane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, producându-le pentru Luftwaffe.

Fabrica lor din München a folosit muncă forțată. Aceasta includea civili străini, prizonieri de război și deținuți din lagărele de concentrare de la Dachau.

Unele motoare de succes au inclus BMW 132 și turboreactorul BMW 003 care au propulsat Heinkel He 162 Spatz.

Primul avion cu reacție cu patru motoare care a zburat vreodată au fost al 6-lea și al 8-lea prototip al bombardierului de recunoaștere cu reacție Ardo Ar 234. Aceasta a folosit motoare BMW 003 pentru putere.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fabricile BMW au fost bombardate puternic, iar instalațiile lor din Germania de Est au fost confiscate de guvernul sovietic. Facilități rămase au fost interzise de către Aliați să producă motociclete sau automobile. Și încă o dată, BMW a trebuit să găsească o modalitate de a rămâne pe linia de plutire.

Ce a făcut BMW după al Doilea Război Mondial?