Atracțiile Timișoarei sunt completate de cele care se regăsesc în jurul ei și cei dornici să evadeze din agitația urbană vor găsi adevărate oaze de frumusețe naturală și relaxare totală. Complexe turistice, zone de agrement, rezervații naturale, parcuri întinse sunt ușor accesibile cu mașina proprie sau cu una pusă la dispoziție de o firma de închirieri auto din Timișoara. 

În cele ce urmează, cu ajutorul imaginilor și a cuvintelor, veți găsi propunerile noastre, urmând ca să le descoperiți în realitate cu prietenii sau familia, în vizite scurte de câteva ore sau de-a lungul unei zile întregi. 

CRAMELE RECAȘ  (24 km) 

La fel ca pentru vinul produs aici, timpul a înnobilat și pe cei care-l produc prin meșteșug desăvârșit și pasiune fără margini, prima atestare datând din anul 1447, într-un document notarial, aflat în prezent în tezaurul Muzeului Banatului. La acea vreme Mihail de Ciorna, banul Severinului, a cumpărat viile de la nobilii Ioan și Ecaterina Magyar pentru 32 de florini de aur. 

Din 1991 până în prezent, Compania Cramele Recaș duce mai departe această istorie cu investiții semnificative, inovație și pasiune : viile se întind pe aproximativ 1.150 de hectare, capacitatea de producție și stocare este de aprox. 32.000.000 de litri și compania ocupă primul loc pe piață vinurilor din România conform cifrei de afaceri din 2020, fiind, totodată, cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România (responsabil pentru circa 55% din tot vinul local ce ajunge peste graniță). 

Prin rezervare la +40.744.366.146 se poate vizita via și crama veche, totul urmat de o degustare de vinuri albe, roze sau roșii. Detalii suplimentare : https://cramelerecas.ro/ . 

Domeniul Herneacova  (35 km) 

Domeniul oferă atât adulților, cât și copiilor, posibilități multiple de relaxare și distracție într-o loc plin de frumusețe naturală. Iubitorii de cai vor fi încântați de echitația de agrement și concursurile cu cai, completate de plimbările cu trăsura, iar cei dornici de valuri de adrenalină pot încerca parcul de aventură unde de neratat este Megatiroliana ce traversează domeniul (dus – 260 m și retur – 340 m, cu înălțimi între 5 și 20 de m).  

După atâtea activități în aer liber, inevitabil foamea își va face apariția. Nici o problemă! Restaurantul Casa Herneacova oferă un meniu bogat şi variat cu preparate din bucătăria tradițională românească și specialități internaționale. 

Informații sau rezervări se pot face la telefon: +40-356.829.810. Detalii suplimentare pe : https://www.herneacova.ro/ .  

Parcul Central din Buziaș  (32 km) 

Odată ajunși în parcul din inima stațiunii Buziaș, vizitatorii se pot bucura de relaxarea oferită de vegetația luxuriantă, la umbra unor venerabili platani și de două atracții inedite : Colonada și terasa “La aeroport”. 

Colonada este o construcție din lemn unică în Europa ce acoperă o alee pe o lungime de 500 de metri prin sculpturi în lemn ce te duc cu gândul la o dantelarie fină. A fost ridicată la cererea împăratului Franz Ioseph pentru soția sa, împărăteasa Sisi, pentru ca ea să aibă un cadru de poveste pentru plimbări.  

Ineditul terasei “La aeroport” este dat de un avion Lisunov, de fabricație sovietică, care copiază mult mai celebrul Douglas DC3 al aviației americane, poreclit “Dakota”. Despre acesta circulă în Buziaș legenda că ar fi aparținut liderului comunist Gheorgiu Dej. Oferta bogată în băuturi non-alcoolice și alcolice este completată de un meniu variat. 

Parcul dendrologic de la Bazoș  (20 km) 

Parcul de la Bazoș este monument al naturii din 1984, iar zece ani mai târziu, din 1994, a fost declarat arie protejată. Face parte din Asociația Internațională a Grădinilor Botanice și conține cel puțîn 800 de specii diferite de arbori și arbuști, unele dintre acestea unice în țară. 

Atracția parcului este un stejar de aproape 500 de ani, unul dintre cei mai bătrâni arbori din Timiș : are peste 30 de metri înălțime și patru oameni cu brațele deschise nu sunt de ajuns să-i înconjoare trunchiul. 

La intrarea în parcul dendrologic se află Hotelul Restaurant Stejarul **** care oferă celor obosiți și înfometați după o plimbare lungă prin pădure un loc de odihnă, primitor și elegant, cu mâncăruri variate într-un meniu unde rețetele internaționale se amestecă cu cele vânătorești. 

Charlottenburg  (45 km) 

Declarat monument istoric de către Ministerul Culturii, satul Charlottenburg este singurul sat circular din România. Motivul adoptării formei circulare a fost dorința contelui Karl Ignaz Clary – Aldringen de a-și proteja moșiile de posibilele distrugeri datorate animalelor sălbatice.  

 Satul este renumit  pentru duzii seculari din centrul localității care împreună cu frumoasele case șvăbești și biserica romano-catolică dau farmec rural aparte zonei. Tot aici se află cel mai mare și mai vechi parc de vânătoare din țară, iar în anul 2014 a fost inaugurat Muzeul Cinegetic Charlottenburg. 

Mlastinile Satchinez (28 km)

La hotarul localității Satchinez se întinde pe o suprafață de 242 de hectare rezervația naturală ornitologică Mlaștinile Satchinez, înființată în anul 1942, la propunerea ornitologului Dionisie Linția. Aici trăiesc într-un areal propice pentru cuibărit și clocit  peste 53% dintre speciile de păsări prezente în România.  

Între speciile protejate care cuibăresc aici se numără ciocîntorsul (Recurvirostra avosetta), egreta mică (Egretta garzetta), egreta mare (Egretta albă), piciorongul (Himantopus himantopus), stârcul cenușiu (Ardea cinerea), stârcul galben (Ardeola ralloides), stârcul pitic (Ixobrychus minutus), stârcul roșu (Ardea purpurea), stârcul de noapte (Nycticorax nycticorax) și altele. 

Perioada optimă în care pot fi observate păsările din rezervație este între 15 aprilie —15 septembrie. 

Dacă aveți nevoie de o mașină pentru a ajunge la aceste destinații, puteți apela la serviciile AWR Lease Services, firma de închirieri auto din Timișoara unde găsiți nonstop o mașină mereu pregătită, la prețuri avantajoase. Este suficient să sunați la +40 256 20 24 10 , să trimiteți un email la info@awr.ro sau să intrați pe website-ul awr.ro . 

Articol oferit de  

De 18 ani

Furnizorul tau de solutii premium de mobilitate  

Inchiriere auto   Leasing operational Transfer auto