De ce să optezi pentru leasing operațional

 

În ultimii ani, tot mai multe corporații și chiar IMM-uri optează pentru servicii de leasing operațional, alegând astfel ca timpul alocat în mod normal administrării flotei să îl dedice în întregime obiectivelor afacerii. Parcul auto este achiziționat în urma preferințelor și nevoilor clientului, iar printr-o rata lunară fixă pe care acesta o plătește, acoperă toate costurile aferente achiziției (costurile de capital, deprecierea mașinii, taxe administrative, dobânzi rovinietă, mentenanță, plata impozitelor către stat)

 

Ce este mai exact leasingul operațional?

 

Reprezintă cea mai optimă soluție de a transfera dreptul de utilizare a unui autoturism sau a unei flote auto către o companie, contra unei chirii lunare fixe. Serviciul este destinat companiilor care doresc să eficientizeze timpul și costurile care țin de parcul auto și care utilizează autoturismul împreună cu pachetul de beneficii perfect adaptate nevoilor companiei. Durata contractuală poate varia între 12 și 57 de luni, perioada cea mai des întâlnită fiind de 36 de luni.

 

Cum funcționează?

Fiecare companie care beneficiază de acest serviciu poate configura autoturismele conform necesităților. Pot fi incluse atât mașini comerciale, cât și pentru pasageri. Dosarul este întocmit de compania de leasing operațional, care asigură și demersurile următoare: înmatriculare, asigurări, mentenanță, schimb sezonier de anvelope, plata taxelor și impozitelor către stat, dar și alte costuri. 

 

Aceste servicii conexe sunt incluse în chiria lunară fixă. Singura obligație a clientului este de a achita lunar chiria. La finalizarea contractului, riscul de depreciere al autoturismului este preluat integral de compania care vă pune la dispoziție serviciul de leasing. În sarcina dumneavoastră rămâne doar predarea autoturismului și la alegere, puteți opta pentru continuarea colaborării prin semnarea unui nou contract de leasing operațional.

 

Rămânând în proprietatea companiei de leasing operațional, autoturismul este înregistrat ca mijloc fix în contabilitatea companiei care optează pentru serviciu, iar asta înseamnă o reducere considerabilă a evidenței contabile și îmbunătățirea indicatorilor financiari. Mai mult de atât, puteți alege ca automobilul să fie transportat de către compania de leasing pentru inspecțiile periodice, a reparațiilor sau alte revizii. 

 

Alte beneficii ale leasingului operațional

 

 • consultanță pe toată durata contractului.
 • transparență și flexibilitate la încheierea contractelor, în funcție de nevoile companiei 
 • puteți opta pentru o serie de servicii suplimentare: servicii vulcanizare și hotel anvelope, asistență rutieră sau serviciul door-to-door.  
 • preluarea activităților administrative în caz de daună.
 • aveți la dispoziție număr unic de telefon pentru orice tip de solicitare.  
 • consilier dedicat contractului. Beneficiați de toate serviciile conexe pentru flota dumneavoastră într-un pachet personalizat.
 • polițele RCA și Casco sunt emise și reînnoite conform legislației în vigoare, operațiuni care revin în totalitate companiei de leasing operațional
 • sunt monitorizați numărul de kilometri și gradul de uzură a autovehiculului, pentru a se asigura funcționalitatea în parametri optimi, pe toată perioada contractului.
 • anvelopele sunt schimbate în funcție de numărul de kilometri și gradul de uzură maxim admis de producător. 


În situația în care mașina a fost avariată din diverse motive, beneficiați de:

 • Asistență 24 de ore pentru deschiderea dosarului, programarea service-ului și efectuarea reparațiilor
 • Full service
 • Alternativă de deplasare pe toată durata service-ului

 

Accesând aceste beneficii, veți putea aloca mai multă energie și timp businessului dumneavoastră.

 

AWR Lease Services a fost înființat în 2004. 17 ani mai târziu gestionăm o întreagă flotă și oferim servicii de leasing operațional,  rent-a-car și transfer privat persoane, pe întreg teritoriul țării. Avem standarde exigente în ceea ce privește integritatea, calitatea și valoarea serviciilor noastre și urmărim să le depășim de fiecare dată.

CONTACT