Dacă zbori frecvent cu avionul, probabil știi că există o politică foarte strictă cu privire la lucrurile pe care le poți lua cu tine în bagajul de mână.

În cazul în care în care ai nevoie și de bagaj de cală, lucrurile sunt mai permisive. Cu toate acestea, dacă deplasarea este scurtă, e mai confortabil să circuli cu un singur bagaj. În plus, elimini riscul care poate apărea în caz de escală, acela de pierdere a bagajului. Așa că, dacă pleci la drum cu un bagaj mic, îți oferim un ghid cu câteva categorii de obiecte pe care companiile aeriene nu le acceptă sub nici o formă. Înainte de asta, însă, atașăm câteva dintre cele mai frecvente întrebări legate de politica bagajelor:

  • Pot lua cu mine uscător de păr, placă sau ondulator?
  • Pot împacheta echipament sportiv?
  • Am voie să duc produse de machiaj? 
  • Am voie să pun brichetă sau chibrituri în bagaj?
  • Pot lua țigara electronică?
  • Pot lua cu mine lamă de ras? 
  • Pot lua cu mine mâncare?
  • Am voie să transport alcool?

Mai jos vei afla răspunsurile pentru diferite situații:

Lichide 

Se pot transporta lichide în containere de maxim 100 ml. Toate containerele trebuie să încapă într-o pungă zip-loc – fiecare călător are dreptul de a transporta o singură astfel de pungă. Containerele mai mari de 100 ml nu sunt permise, chiar dacă nu sunt pline. Poți cumpăra containere speciale în care să torni diverse lichide sau creme, dar și cosmetice sau alte lichide travel-size (se găsesc în hypermarketuri). Aici intră și lichide medicamentoase (picături, geluri și unguente), parfumuri, alcool și altele.

Mențiuni speciale: deși se admite transportul de parfum și lac de unghii, în numele celorlalți călători, este preferabil să nu fie folosite în timpul zborului, putând fi deranjante pentru ceilalți pasageri.

Obiecte ascuțite, lame de ras și altele

Dacă este vorba de trusă de unghii, politicile diferă. În principiu, este indicat să nu transporți în bagajul de mână astfel de obiecte, deoarece riști să fie confiscate. În privința lamelor de ras, doar cele de unică folosință sunt permise. De asemenea, acele de croșetat sunt permise (deși se preferă cele de lemn sau de plastic). Pentru mai multe detalii, te rugăm să consulți politica liniei aeriene cu care vei zbura.

Echipament sportiv

Obiecte strict interzise: bâte de baseball, bețe de ski, tacuri, arc și săgeți, bețe de golf și hochei și alte obiecte similare. Cel mai indicat este să închiriezi aceste echipamente la destinație. Din categoria obiectelor sportive permise fac parte patinele cu rotile și patinele de gheață (aici nu putem băga mână în foc, te sfătuim să te documentezi riguros dacă este cazul).

Rămâi alături de Shuttle Choice, vom continua seria postărilor cu aceste informații, pentru a oferi o listă completă și corectă.

 

Luna trecută, pe blogul Shuttle Choice am publicat un articol foarte util pentru cei care zboară frecvent sau ocazional cu avionul, trecând în revistă o parte dintre obiectele care sunt interzise în bagajul de mână.

Continuăm această serie cu alte câteva sfaturi foarte importante și utile în călătorie, pentru a-i asigura pe clienții noștri că vor avea un zbor plăcut și lipsit de peripeții. În articolul anterior, am menționat despre: lichide, obiecte ascuțite și echipament sportiv.

Nu este nevoie să menționăm că orice pistoale și arme sunt cu desăvârșire interzise în bagajul de mână, la fel și mijloacele de autoapărare precum sprayul paralizant. Din aceeași categorie fac parte și diferitele unelte cum sunt cele de bricolaj, diverse acitivități casnice sau de atelier. O astfel de trusă va fi admisă numai în bagajul de cală.

Obiectele inflamabile sunt strict interzise, cu toate acestea fumătorilor le este permis să aibă o singură brichetă în bagajul de mână. 

Țigări electronice sau dispozitive de vapat

Țigările electronice sunt admise chiar în bagajul de mână, cu precizarea faptului că lichidul trebuie să fie depozitat în flacoane care nu depășesc 100 ml, așa cum este prevăzut în politica liniilor aeriene.

Alimente, carne, fructe și alte produse agricole

Când călătorești internațional, este posibil ca multe țări să aibă o politică foarte strictă cu privire la importul de produse agricole. Dacă dorești să iei cu tine un măr ca gustare, ar fi bine să îl consumi în avion. În caz contrar este posibil să fie confiscat la aterizare și să prelungești timpul petrecut în aeroport dând explicații.

Există țări pe glob care au o politică foarte strictă și cu privire la suveniruri și nu le acceptă dacă sunt aduse de altundeva – este cazul Australiei și al Noii Zeelande.

Categorii de produse admise, dar nerecomandate

Mâncăruri cu miros pregnant

Diferite mâncăruri pot fi deranjante din punct de vedere olfactiv pentru alți călători. De aceea, deși nu încalcă nici o politică, ar fi recomandat să analizezi situația înainte să cumperi acel aliment și să îl consumi sau să-l transporți la bordul aeronavei.

Cosmetice

Diverse lichide, precum deodorante, acetonă, parfum sau creme pot avea un miros neplăcut. Așadar, deși sunt permise fără probleme, pentru a respecta ceilalți călători nu este indicat să fie folosite pe timpul zborului.

 

Întotdeauna este bine să ai în vedere siguranța și bunăstarea celorlalți pasageri și să nu încalci politica bunului simț la bordul avionului. Desigur că depinde și pe cine ai alături – unii oameni pot fi mai puțin toleranți decât alții. Dar cel mai important lucru este ca tu să ai un zbor lipsit de evenimente neplăcute, iar asta înseamnă să nu te expui vreunei situații care se poate transforma într-una delicată.

Shuttle Choice îți stă la dispoziție cu orice ajutor pe partea de transfer privat de la aeroport și sfaturi utile despre cum poți călători în siguranță.