În preajma sărbătorilor de iarnă, ne îndreptăm atenția asupra unor subiecte interesante, pe care le citim cu drag. Nu este un secret că în echipa Shuttle Choice suntem pasionați de mașini. Așa că am ales să vă prezentăm câteva mașini conduse de președinții americani.

Din 1939 și până în 2018, cele mai iubite mașini au fost indiscutabil autoturismele Lincoln și Cadillac. Singura excepție este Ground Force One, folosit de Barack Obama, asupra căruia vom reveni – este singurul autoturism care își face loc printre brandurile de nedetronat, Lincoln și Cadillac.

Lincoln Continental

Începem prin a vă spune despre Lincoln Continental, condus de toți președinții care au guvernat Statele Unite între 1942 și 1972. Timp de 30 de ani, nici unul dintre aceștia nu a considerat că există vreo altă mașină pe care să o conducă cu mai multă plăcere decât Lincoln Continental. Franklin D. Roosevelt a fost primul dintre aceștia, urmat de Harry Truman, Dwight Eisenhower și John F. Kennedy. Actualmente, mașina este expusă la muzeul Henry Ford. Președinții Lyndon B. Johnson, Richard Nixon. Modelul din 1972 a fost folosit de Gerald Ford, Jimmy Carter și Ronald Reagan.

 

Acest model a fost comandat inițial cu designul modelului din 1970 (fiind și inscripționat la fel), dar cu caroseria de 1972. A fost implicat în atentatul de asasinat al președintelul Ford, precum și acel al lui Ronald Reagan. O mașină cu multă istorie, care este celebră atât datorită personalităților pe care le-a avut la volan, cât și pentru întâmplările care au avut-o în prim-plan.

Cadillac

În 1983, Ronald Reagan a trecut la modelul Cadillac Fleetwood Brougham, iar în 1989, președintele George H.W. Bush a revenit la Lincoln, cu modelul Town Car. Următorul președinte pe lista celor care au condus Cadillac Fleetwood a fost Bill Clinton. Modelul din 1993 a fost și primul care a fost conceput de către companie ca să fie folosit ca mașină prezidențială, pe când modelele de dinainte fuseseră doar adaptate acestui scop.

Astăzi se poate vedea la muzeul Clinton Presidential Library. Automobilul prezidențial a fost condus apoi și de George W. Bush și Barack Obama. În 2011, Obama a ales să introducă în istorie ceva ce nu s-a mai văzut: Ground Force One, un autobus blindat, conceput pentru transportul președinților și a altor demnitari.

Ground Force One